Werkwijze

Tijdens het kennismakingsgesprek brengen we je klachten in kaart. Elk mens is anders, dus elke behandeling is weer anders. Samen maken we een behandelplan waarmee we aan de slag gaan om je problemen aan te pakken.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen of te bellen, zie de contact pagina.

Annuleren

Een afspraak kun je minimaal 24 uur van tevoren afzeggen of verplaatsen. Als je korter dan 24 uur van tevoren een afspraak afzegt, wordt 50,- in rekening gebracht.

Eigen risico

Bij vergoeding uit het basispakket geldt een wettelijk verplicht eigen risico. Voor 2019 is dit bedrag 385,-. Deze kosten zijn eenmalig. Als je de kosten dit jaar al hebt gemaakt bij een andere zorgverlener, hoef je deze niet nog eens te betalen.

Vergoeding

Behandeling bij De Ruimte wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Voor vergoede zorg moet er een DSM 5 diagnose gesteld worden, en moet je in het bezit zijn van een verwijsbrief van je huisarts of medisch specialist.

De precieze vergoeding is afhankelijk van het type zorgverzekering dat je hebt afgesloten. De twee meest voorkomende zorgverzekeringen zijn de naturapolis en de restitutiepolis. Je kunt zien welke jij hebt op het polisblad van je verzekering.

Een naturapolis biedt beperkte vrije zorgkeuze. Als je deze polis hebt krijg je 50% tot ruim 70% van je behandeling bij De Ruimte vergoed. Als je een restitutiepolis hebt, krijg je ruimere vrije zorgkeuze en wordt 70% tot 100% van de behandeling bij De Ruimte vergoed.

Wij raden je aan om vooraf bij je zorgverzekeraar te informeren wat precies vanuit je verzekering vergoed wordt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vergoeding per traject

De zorgverzekeraar vergoedt op basis van de gehele behandeling. De kosten van de behandeling zijn bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Als de behandeling is afgerond, wordt berekend hoeveel tijd er is besteed aan de gesprekken zelf, de administratie, overleg, e.d. Op basis hiervan wordt één van onderstaande trajecten gekozen:

 • Onvolledig behandeltraject (1-2 gesprekken)
  € 207,19
 • Kort behandeltraject: 294 minuten (3-4 gesprekken)
  € 507,62
 • Middel behandeltraject: 495 minuten (5-7 gesprekken)
  € 864,92
 • Intensief behandeltraject: 750 minuten (8-11 gesprekken)
  € 1356,25

U krijgt een factuur aan het einde van het behandeltraject. Deze dient u te betalen aan De Ruimte en kunt u hierna declareren bij uw zorgverzekeraar.

Onvergoede zorg

Behandeling van klachten zonder DSM diagnose worden niet vergoed door de verzekeraar. Coaching en de behandeling van bepaalde klachten, zoals milde stressklachten, kun je daarom niet declareren. Soms wordt dit wel vergoed vanuit een aanvullend pakket. Je eigen verzekeraar kan je hierover informeren.

De kosten van onvergoede zorg zijn 130,00 voor een intakegesprek van 60 minuten en 105 euro voor een behandelsessie van 45 minuten. Na elk gesprek krijgt u een factuur toegestuurd.