Rozanne van Donkersgoed heeft haar masterdiploma Klinische Psychologie behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierna heeft zij de postmaster opleiding tot Gezondheidszorg (GZ-)psycholoog afgerond en is zij gepromoveerd met een onderzoek over sociale cognitie en metacognitie (denken over denken).

Zij heeft een stevige basis aan werkervaring opgedaan in de GGZ. Zo heeft zij jarenlang gewerkt in FACT teams, waar zij cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen behandelde. Het behandelen van enkelvoudige en complexe trauma’s was hierbij een belangrijke focus.

Ook heeft ze gewerkt bij een dagbehandeling voor mensen met angststoornissen en depressieve stoornissen. Hiernaast heeft zij ervaring opgedaan in de eerste lijn, waar zij assertiviteitstrainingen zelfbeeldcursussen gaf en individuele therapie gericht op het verminderen van burn-out, depressie, negatief zelfbeeld en angsten.

Rozanne is aanvullend opgeleid in:

  • Eye Movement Desensitisation Reprocessing (EMDR, basis en vervolgopleiding)
  • Mindfulness
  • Schematherapie
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Verder volgt zij momenteel het supervisietraject tot cognitief gedragstherapeut (VGCt) en een supervisietraject tot EMDR practitioner.

Ze is lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) en de Vereniging voor Gedrags – en Cognitieve therapieën (VGCt).

Rozanne van Donkersgoed